Restauranger bör tänka miljövänligt
Visste ni om att jag har serverat på Nobelfesten och därav träffat massor av kända och kungligheter genom tiderna.
Något som alltid har varit i fokus när det gäller att servera offentliga personer är att man gärna ofta skryter om ekologiska produkter. Numera har vi även börjat skryta om miljövänliga produkter. Vi använder också miljövänlig ytdesinfektion på bord, handtag mm där kunder gärna tar i. Då är vi noga med att välja det som också är bra för vår miljö. Som kock har man en bra utbildning bakom sig och med detta medför också att man planerar in allt noga. Man vill ej gå emot strömmen utan vill vara en del av miljötänket.
Nedan produkt är bra för:
Sporer, virus, bakterier, svamp, parasiter och biofilm, utan att efterlämna restprodukter och förhindrar utveckling av multiresistenta organismer. Även bra att stoppa sjukdomar som tex Covid19
På en restaurang så tar man emot många typer av människor och därför är vi extra noga med hygien hos oss. Tex så har vi upptäckt att lifeclean har desinfektion bra mot Corona och EHV Lifeclean är ett svenskt företag som gör en miljövänlig ytdesinfektion som vi anser är bra. Vill vill värna om våra gäster och vi vill stoppa spridningen av Covid19.
Nu när vaccinet också har kommit för dem som är 65+ så ska man vara extra noga med hygien. Hos oss får man bara sitta några personer vid samma bord. Vi har Uppsalas största restaurang och utrymme så att folk som kommer hit och äter mat kan känna sig extra säkra. Vi gör verkligen allt för att anpassa oss till alla nya restriktionerna som finns. Våra anställda är också extra noga med hygien och tvättar händerna mellan varven hela tiden.
Vad är mest populärt hos oss?
Vår pannkaka och ärtsoppa varje torsdag är mest populärt och därför har vi mest trafik av gäster på torsdagar.
Hur gör man ärtsoppa?
Ärtsoppa, i Sverige även känt som ärtor med fläsk eller ärter med fläsk, är en klassisk maträtt i husmanskosten som tillagas på liknande sätt i många länder. Ingredienserna är bland annat gula ärtor, spad från kokt fläsk, lök och kryddor
- Lägg gärna ärtorna i blöt över natten övertäckta i en stor kastrull eller skål. Låt det stå i 2 dygn och byt vattnet då och då.
- Häll av och lägg i en stor kastrull, tillsätt vatten och börja koka. Häll i buljong eller salt vid behov.
- Skiva eller hacka lök och tillsätt den i själva soppan eller lite purjolök.
- Lägg i fläsk, lagerblad och kryddpeppar.
- Koka ärtsoppan under lock i 1,5 timmar på medelvärme – rör om då och då.