Höstgrytor
Varma grytor till kalla kvällar
Nu när det börjar bli kallare på dagar och kvällar så kan det vara gott med en varm och mustig gryta. Det finns många grytor att göra och affärerna säljer också kött till ett bra pris, som tex högrev.
Så ta och köp dom rotfrukter du tycker om och gör en gryta att avnjuta er middag.
- 600 g högrev
- 1 gul lök
- 1 röd lök
- ½ kålrot
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- smör till stekning
- salt
- svartpeppar, malen
- 5 dl porter
- 6 dl köttbuljong
- 2 msk vinbärsgelé
- 2 msk kinesisk soja
- 1 knippe timjan
- 2 lagerblad
- 300 g stora champinjoner
Tillbehör:
- potatismos
- inlagd gurka
- vinbärsgelé
- Skär köttet i bitar, cirka 3 x 3 centimeter stora.
- Skala och skär löken i klyftor.
- Skala kålroten, morötterna och palsternackorna och skär i bitar.
- Fräs köttet i smör i en gryta. Salta och peppra. Flytta över köttet till ett fat.
- Fräs löken och rotfrukterna i smör i grytan och lägg över på ett fat.
- Lägg tillbaka köttet i grytan, häll i porter, köttbuljong, gelé och soja. Lägg i timjan och lagerblad och sjud tills köttet börjar bli mört, cirka 1 ½ timme under lock.
- Lägg i rotfrukterna och sjud i ytterligare cirka 20 minuter.
- Dela champinjonerna på mitten. Stek champinjonerna i smör och lägg i grytan. Smaka av grytan med salt och peppar.
- Servering: Om du vill kan du servera grytan med potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé.
Njut på en hängmatta medans du äter god mat
När man har lagat god man vill man avsluta det hela på en hängmatta online nu när det är mörkt och svalt därute. Vi brukar i vår familj ta med vår mat ut till vår trädgård så att det inte luktar för mycket mat hemma och inte blir för stökigt. Vi gillar inte när matens lukt hänger kvar i våra gardiner och sovrum. Vi brukar också vädra mycket i vårt hus och själva hänga i hängmattan tills att hela huset har vädrats. Detta är vårt sätt att spara tid för att slippa städa undan så mycket.
Här kommer fler tips på hängmattor ni kan hitta
Tänk på att ni kan besöka varje sida och kolla igenom