Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Halloumi

Osten från Cypern

Halloumi kan man göra så mycket med och i sommar har det grillats en hel del ost. Men man kan också göra mycket annat med halloumi.

Du kan ha osten i sallader, du kan steka den som tillbehör till din mat men också friteras. Och använder du honung tillsammans med osten blir det pricken över i.

friterad halloumi

Vill du göra det nyttigt alternativ med halloumi som också är vegetariskt kan du göra stroganoff och använda halloumi istället för korv eller kött.

4 portioner
  • 400 g halloumi
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk fransk senap
  • 400 g krossade tomater med örter
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar

Servering

  • 3 dl ris
  • sallad
  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär halloumin i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn halloumin hastigt runt om.
  2. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Akta så inte osten smälter.
  3. Tillsätt senap, krossade tomater, vatten och grädde. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera halloumi stroganoffen med ris och sallad.

Lämna ett svar

Till startsidan