Rabarber

Härliga blad

Rabarbern är egentligen en grönsak, men vi använder den mest som frukt. Det finns lite olika sorter av rabarber, men det som man måste tänka på är att dom blir fler och fler med åren. Dom kräver också lite mer plats än vad man tror. Blomskotten som man tar bort för att den inte ska stjäla så mycket av den övriga tillväxten kan man sätta i vas då den kan bli enormt vacker.

Om du skördar stjälkarna tidigt på säsongen så behöver du knappt skala bort det yttersta skalet. Ju längre in på sommaren så blir stjälkarna tjockare.

Det finns mycket du kan göra med rabarber. Både i mat, bak och saft. Tänk dig ett glas bubbel med rabarberkompott, eller varför inte göra rabarbersnaps till midsommar. Men du kan också använda rabarbern i glaze, i såser och marmelader. Det gäller bara att vara påhittig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *