Skördade tomater

Allt på en gång

I början blir inga tomater mogna, sen kan man ta några stycken då och då och antingen äta direkt från busken eller använda i sallad. Men sen helt plötsligt så är alla tomater mogna helt plötsligt och man står där med en massa tomater. Och vad gör man med dom då ?

Om man tycker om att konservera så kan man göra det. Sen kan man också göra både pure och tomatsås. Och tomatsåsen kan du också frysa in så att du kan ta fram vid senare tillfälle. Det du också kan göra och frysa in är gazpacho.

Den enklaste tomatsåsen du kan göra är din egna. Du kan smaksätta den med dom kryddorna du tycker om och så mycket du vill. Det finns många olika recept på egen tomatsås och här är ett exempel.

Koka upp vatten och lägg ner dina tomter. Låt det koka upp och ta upp tomaterna med en hålslev. Låt dom svalna lite eller häll på kallt vatten innan du skalar dom.

Vill du ha en lite mer såsigare sås kan du använda hela tomaten, annars kärnar du ur dom och använder bara själva köttet. Hacka tomaterna i mindre bitar så små du själv vill ha dom,

Häll olja i en stekpanna och 1 – 2 stycken skalade vitlöksklyftor. När oljan är het kan du ta bort vitlöken. Lägg istället ner finhackad lök och stek den genomskinlig.

Häll i dina hackade tomater och låt koka ihop till önskad konsistens. Nu kan du krydda med dom kryddor du tycker om : salt, peppar, basilika eller vad du vill ha i.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *