inlägg

När mat ät passion

Det finns inget i livet som är mer fylld med passion än mat. Mat är något som alla äter människa som djur.

Tänk dig hur bekvämt det är i svenska skolorna att det serveras färdig mat och att någon anna diskar efter barnen. Även under gymnasietiden var dey på exakt samma sätt dvs att man fick maten serverat och att någon annan diskate efter en. Det enda man själv fick göra var att plocka sin disk så att mattanterna inte behövde göra jobbet.

Det finns ockaå annat sätt att få det bekvämt om du lagar din egen mat. Det finns också vissa arbetsplatser där man får laga May och är också bra att köpa in mat på sådana platser.  Tex boende för kvinnor eller barnhem. Det är inte så vanligt med barnhem nuförtiden som det var förr i tiden. Då bodde även kända Astrid Lindgrens förstfödda dotter på ett dansk barnhem i Danmark. De fick säkert också laga sin egen mat både till personalen och till de barn som bodde där.

Mat är något spännande och det är verkligen roligt att laga mat och sedan äta upp den så klart. I dag ska jag laga pizza med god tomatsås och mycket ost. osten är då en prästost

Matkasse är bekvämt

Att kunna beställa en matkasse hem är nog det mest bekväma som finns. För du kan då hitta matkasse du trivs bäst med och prova dig fram. När en person har överflöd med pengar så brukar man anlita en betjänt. Att leva bekvämt och kunna få hem en matkasse hem är som att man har en betjänt fast att man inte har överflöd med pengar. Det blir heller ingen matspill då maten som kommer är helt anpassad till måttet på receptet.

Många gånger kan det bli spill när man lagar mat för att det blir så lite över att man heller inte kan spara det. Då brukar folk slänga det. Så bästa sättet att även undvika matsvinn är dessa matkassar. Minns en gång när jag fick hem en matkasse så var det en liten påse med sojasås. Den var så liten och var avsedd för just den matlagningen som skulle ske. Så när soja ska vara med i receptet så skickas inte en stor flaska utan då blir det exakt mått för det som ska lagas. Man kan också i ett hushåll turas om att laga maten för då blir det också mer spännande. Sedan kan man anordna mattävlingar i sitt eget hem för att se vem av er som är duktigast på att följa recept och göra maten riktig god.

Då blir det som om ni är i en tävling på tv tex så finns det massor av mattävlingar på tv där deltagarna får lika mycket mat produkter och samma recept de ska följa. De får också en viss tid på sig att hinna göra maten också. Sedan får någon utanför binda ögonen och smaka av maträtterna för att se vem som lagade godast mat.

Detta gör också att fler skulle laga mat hemma och inte alltid behöva äta ute för att det är också dyrt att alltid äta ute. Man måste tänka på sin ekonomi också för att kunna spara en extra slant. För när man sparar in pengar på mat och restaurang kan man göra mycket annat också för pengarna.

Paradiset på jorden är god mat och god hälsa allt annat går att ersätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *