Okategoriserade

Nu ska jag flytta till en ny lokal

Jag har länge drivit Cateringsfirma och kör ut mat och dryck till olika skolor. Jag har också avtal med kommunen och då är det inte många kronor man tjänar på det. Därför önskar jag nu flytta till en billigare lokal. Att min hyra är dyr gör ju inte att folk som anlitar oss betalar mer tvärtom så förlorar vi på det.

Förut brukade olika eventföretagaren höra av sig till oss för att beställa mat eller för att vi ska vara med och sponsra. Det verkar inte gå så bra för dessa eventföretagaren i Stockholm numera. Man hör knappt från dem och det verkar vara väldigt tyst kring dem.

Folk har verkligen blivit sparsamma och därför så behöver vi också vara sparsamma genom att flytta till en billigare lokal som kanske inte är lika centralt. Det är ju ändå vi som kör ut maten tidigt på morgonen så avståndet spelar oss ingen roll. I vissa fall så är det kunden som kommer och lastar mat och dryck för sina event.

Det har också hänt att våra anställda jobbar på eventet dvs stannar kvar för att laga maten och för att duka fram maten också. Det brukar då bli dyrare eftersom vår personal då får jobba hela dagen och de blir väldigt utmattade efter en lång dag speciellt om det är sommar och utomhus.

För att vi också ska kunna flytta så behöver vi nu hjälp dvs flytthjälp för vi orkar inte flytta själva. Flyttfirma är alltid bra att anlita för det räcker med att vi står på våra ben och lagar mat hela dagarna inte kan vi börja bära inventarier och stolar mm. Vi har mycket mer än så vi har tex massor av mat som ska packas och flyttas också. Samt kanske närmare 50 olika kryddor i jätte förpackningar inte sådana små som man köper i en livsmedelsbutik. Tex så måste vi packa potatis, sallad ja allt i koffert eller kartonger för att kunna flytta dem.

Ni skulle bara se alla våra kartonger med fryst mat som också ska flyttas. Samt kanske 150 stolar och massor av stora bord som vi själva inte orkar bära på. Eftersom lokalen blir mindre så kommer vi lägga vissa av våra möbler i ett förråd och då kommer flyttfirman även hjälpa till med det. Vi vill kunna göra mer i livet än att tänka på att bära och lyfta som flyttgubbarna nu måste göra med våra saker.

När vi väl har flyttat så kommer vi också behöva städa och fixa allt från grunden. Kanske kommer vi även att renovera beroende på hur mycket tid vi har. Vi kanske anlitar någon firma för den saken skull också då vi är mest intresserade av matlagning och blanda drinkar för fest och event. Vi gillar inte att bära tungt för vi måste se till att lägga vår tid på det vi är duktiga på nämligen att krydda maten god.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *