Mat

Baka veganskt och raw

Nu i helgen har jag utvidgat mina vyer och kollat lite på raw food mat och raw food fika. Då många av mina kunder och gäster mer och mer börjat efterfråga både veganska alternativ och glutenfria alternativ så har jag insett att jag behöver utveckla mig i detta. Vad jag upptäckte var att det finns många fina veganska recept och det finns många fina glutenfria recept. Men det som gör det till en utmaning var att jag insåg att det är inte alltid så lätt att både skapa veganska och glutenfria alternativ samtidigt, man behöver nästan alltid välja om man vill ha det ena eller det andra. 

Jag började därför kolla in alternativ som är raw, för här är det alltid veganskt och glutenfritt. En annan sak som kännetecknar att det är raw är att råvarorna man har använt inte får ha överstiget 42grader i uppvärmning under någon process. Detta då man vill behålla alla naturliga näringsämnen i produkterna då dom försvinner när det blir varmare än 42 grader. Därför kan det vara bra att tillexempel mala mandlar själv till mjöl istället för att köpa färdigt mandelmjöl. Dels för att det är så mycket roligare att göra allt själv från grunden samt att då har man verkligen koll på att det uppfyller dom krav man vill. 

Det jag har fokuserat mest på är att baka raw fika, vilket ni förmodligen förstod då jag nämnde mjöl. Jag har testat allt från klassisk äppelpaj och kärleksmums till mer nyskapande och gjort dödskalle kaka. Lakrits med hallon på nötbotten – smaken var som dom där dödskalle godisarna som finns i affären att äta men det känns ju extra bra när man vet att fikat är nyttigt. Ni får gärna kommentera om ni vill ha recepten så kan jag lägga upp några recept inlägg. 

Nu ska jag gå och slänga ihop ett av mina recept så jag kan bjuda över några kompisar på eftermiddagsfika. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *