Advent och arbete

Första advent

Idag är det första advent och det är ju alltid något extra speciellt med det. Jag tycker det är väldig mysigt med julen och är gammeldags av mig och tycker man inte ska sätta upp en enda jul sak innan första advent. Men när det väl blir första advent, ja då är det verkligen dags för att sätta upp så mycket julpynt man bara kan tycker jag. Därför har jag tillbringat nästan hela dagen med att pynta hemmet. Jag har tagit fram alla tomtar jag har, ställt fram adventstaken och häng upp advent stjärnor i fönstren. Så nu är det fullt med jul här hemma och julmusik spelar för fullt.

I fredags åkte jag även till ett av mina lokala favorit lunch ställen som även dom hade börjat med att julpynta och hade ändrat om deras meny till att bli lite mer julig. Det fanns bland annat revbensspjäll på menyn, vilket jag också valde att äta. Smakade helt fantastiskt om jag får säga det själv.

Jag har även funderat lite grann över årets julklappar. Handels har ju gått ut med att årets julklapp ska vara det stickade plagget. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Visst, jag kan förstå att man vill värna om hantverk och även försöka få ned på konsumtion en del, men det stickade plagget kommer ju göra så att folk kommer antigen köpa en massa nya stickade plagg, eller så kommer man att köpa massa garn och tillbehör som man enbart kommer att använda nu för att göra ett stickat plagg och sen aldrig mer använda sig av dessa grejor igen. Då känns det lite som att iden med det stickade plagget och att få ner konsumtionen blir tvärtom än vad man egentligen är ute efter. Det hade ju varit bättre om årets julklapp hade varit något begagnat.

Nu ska jag avsluta första advent med att göra lite kvällsarbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *