Livet

Julmarknader

Brända mandlar och glögg

I helgen kommer jag ha fullt med med att besöka olika julmarknader. Jag hade bestämt sedan innan att jag skulle åka på en julmarknad denna helg och sedan den centrala julmarknaden nästa helg. Men nu när jag kollade runt på sociala medier så såg jag att det var massvis med marknader runt om i närheten den här helgen. Jag som älskar den här typen av marknader blev såklart överlycklig och har nu börjat planera hur jag ska hinna med så mycket marknad som möjligt. Vad jag hoppas extra mycket på är att det kommer finnas mycket goda brända mandlar och någon god lokalproducerad glögg att köpa.

Förra året var jag på en julmarknad som sålde den godaste ris a la maltan som jag ätit, och det var vegansk som jag tyckte var väldigt intressant att man kunde göra en sådan klassisk juldessert vegansk och så god. Har kollat upp några recept själv och hoppas att jag kan få till det.

Julklappar

Årets julklapp är som sagt det hemstickad plagget och jag ska se om jag kan hitta lite verktyg och material så att jag själv kan göra en hemskickad julklapp till någon jag känner. Är inte så duktig på sticka så vi får se hur det blir med det, är det för svårt får jag helt enkelt hoppa över det tänker jag.  Vad har ni för planer på för julklappar till era vänner?  Ska ni köra på något hemstickat eller ska ni kanske göra på det sätt jag tycker är ännu bättre, att försöka hitta något begagnat att ge bort istället? Om man vill köpa något nytt eller så, så tycker jag att det är bättre att ge bort en upplevelse eller något sånt. För vi måste börja inse att vi har faktiskt för mycket grejor redan som det är och vi borde nog börja göra något åt det på riktigt nu.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *