Okategoriserade

Städa kyl och frys

Skriv upp vad du har i frysen

I dag när priserna på mat har gått upp gäller det att planera framåt. Både när det gäller vad man ska äta varje dag och vad man egentligen har hemma. Att rensa och städa både din kyl, frys och skafferi kan vara en bra sak för att få ordning på allt. För när det gäller tex skafferiet så har man mer saker i det än man tror. Där kan det finnas saker som man glömt och som man kan göra en maträtt av om man bara köper till en råvara. Och se över alla datum på allt som finns i skåpen. Många saker håller längre än datumet på förpackningen om den är oöppnad. Producenter till produkter måste ha ett visst bäst-före-datum. Och visst – vissa saker kan tappa smak om dom har gått ut, men det går att krydda upp själv. Där bestämmer du själv.

Ett tips är att skriva upp vad som finns i frysen och hur mycket. Då slipper du öppna den varje gång för att leta efter någonting. Sen är det bara att stryka och lägga till innehållet. Det hr hjälpt mig väldigt mycket. Och jag har också gjort en låda för “mat”, grönsaker, bär och glass och en för småsaker som pålägg, smör eller annat. Då vet man var allt ligger och man hittar det snabbt.

När du ändå håller på och inventerar dina skåp så kan du passa på att städa i dom också. Ta ut alla hyllor och lådor och diska av dom innan du stoppar in dom igen,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *