Okategoriserade

Saftig vattenmelon

Finns det något fräschare än en saftig vattenmelon ?

Vattenmelonens dag firas den 3 augusti och snart är vi där. Och innan den dagen har vi ätit många vattenmeloner. Speciellt när det är varmt ute.

När du ska köpa en vattenmelon ska du se till att vattenmelonens skal är oskadat. Har skalet bruna fläckar kan fruktköttet också vara skadat. Men har fläckarna ett spindelnätsliknade mönster så är det en sötare frukt då blomman pollinerats mycket.

Du ska titta efter en gul fläck. Den visar hur vattenmelonen låg när den växte och ju gulare den är desto mognare är den. Om stjälken på melonen är torkat och grönbrun så är melonen mogen. En grön stjälk innebär alltså att den inte är mogen än om du ska äta den samma dag.

Vill du ha en sötare melon ska du välja en melon som är mer rund. Dom avlånga är mer vattniga. Slå gärna lätt till melonen så du får ett ljud. Du ska få ett ihåligt ljud om du vill ha en mogen vattenmelon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *