Okategoriserade

Potatis

x

Tycker du om potatis?! För tio tusen år sedan odlade inkaindianerna ”papa” högt uppe i Anderna. Dom som odlade potatis fick makt och man tillbad till och med en potatisgudinna som kallades Axomama. På 1600-talet tog spanjorerna potatisen till Europa och namnet på grödan gick från ”patatan” till  ”potato” och så småningom blev det potatis.

På nätet finns det hur många recept som helst när det gäller just potatis. Och du kan göra så mycket med potatis än bara att koka den. Du kan göra en krämig potatisgratäng, hasselbackspotatis, sätta in klyftpotatis i ugn eller lägga i en fritös. Men du kan också använda potatis i rätter och göra potatisbullar, raggmunk, potatissallad och mycket mer.

Använd rätt sorts potatis till rätt måltid beroende på vad du ska göra. I dag hittar du fina små potatisar året runt i dom flesta butikerna. Så smaka dig fram vilken du tycker bäst om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *