Fetaost

Du kan använda fetaost till mycket

Fetaosten kommer ursprungligen från Grekland och är tillverkad av får- eller getmjölk. Du kan använda fetaost i både sallader och pajer eller till bröd som är det vanligaste.

Men det som också är gott att göra är att smula över grönsaker som du har rostat i ugnen. Eller om du ska göra pannbiffar kan du smula ner fetaost i innan du steker dom.

Fetaostkräm

En krämig röra kan du göra jättesnabbt. Gott till ett nybakt bröd att doppa i eller som tillbehör till kött eller kyckling.

  • 2 dl Creme Fraiche Naturell
  • 300 g Fetaost
  • 0.5 tsk Honung Flytande
  • 2 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar

1. Smula ner fetaosten i créme fraichen och vispa ihop till en jämn och krämig röra.

2. Smaka av med honung, salt och peppar.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *