Okategoriserade

En kladdig efterrätt

Hur gott är det inte

Även om man inte brukar baka så är en kladdkaka något som både går fort och är väldigt enkelt. Man gör allt i kastrullen och så är det bara att hälla i formen.

  • 150smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl – (180 g)
  • 1 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk salt
  • ägg
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.
  5. Servera kladdkakan överpudrad med florsocker och med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *