Hur gott är det inte
Även om man inte brukar baka så är en kladdkaka något som både går fort och är väldigt enkelt. Man gör allt i kastrullen och så är det bara att hälla i formen.
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl – (180 g)
- 1 dl kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,75 tsk salt
- 2 ägg
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.
- Servera kladdkakan överpudrad med florsocker och med lättvispad grädde eller vaniljglass.