Okategoriserade

Råraka / Raggmunk

Vet du skillnaden

Ibland när man äter ute på en lunchrestaurang tex så kan det stå raggmunk med fläsk. Och en annan dag hör man att någon ska göra råraka till middag. Vet du vad det är för skillnad på dessa ? För bägge innehåller ju riven potatis. Så mycket kan vi ju vara överens om.

Ordet ragg betyder frasig och munk är bla ett bakverk som pöser upp. Så därför förstår du nog att raggmunk innehåller både riven potatis, men blandas också med mjöl, mjölk och ibland med ägg.

Oftast så serverar man raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt.

Rårakor är bara råriven potatis som steks frasiga. Dom kan också serveras med fläsk och lingonsylt. Men dom brukar också serveras med rom eller någon slags röra. Om du inte råriver potatis utan har istället potatismos som du sedan steker så blir det potatisbullar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *