Frukost, lunch eller mellanmål
Amerikanska pannkakor är fluffiga och du kan göra dom i olika storlekar. Pannkakor kan du äta när som helst och ha det du tycker om till. Sylt, grädde, sirap, frukt eller bara som dom är. Dom är perfekta att ta med på picknick eller lägga i ditt barns matsäck om dom ska ut på något äventyr med skolan.
Det här receptet ger dig 10 stycken pannkakor, men det beror på hur stora du gör dom.
- 50 g smör
- 3 st ägg
- 2,5 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl – (300 g)
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 msk strösocker
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda smöret med ägg och mjölk.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Häll ner dem i äggsmeten och vispa till en slät smet, låt vila ca 10 minuter.
- Stek pannkakorna i smör, gärna ett par åt gången på medelstark värme.
- Ett tips är att när du ser att det börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända.
- Du kan också steka dom i en plättlagg