Okategoriserade

Det blir mycket bär i år

Röda vinbär

I år verkar det bli väldigt mycket bär. Och det är inte bara för att jag kommer få mycket bär som jag säger det, utan för att det är fler som säger att det kommer bli mycket i år. Och när jag går ut och tittar på mina röda vinbärs buskar så är dom fulla av bär som vill ha värme och sol för att bli röda.

Vinbärsbuskar är väldigt lätta att ta hand om. Om buskarna är riktigt gamla kan man ta bort dom riktigt gamla grenarna och kanske ta en gren per år. Grenarna som hänger eller tunna svaga grenar kan också tas bort. Se till att busken kan “andas” ordentligt så det är luft mellan.

Med röda vinbär kan man göra mycket. Inte bara saft som många gör utan också gele, man kan baka med dom, frysa in dom för att göra smoothie, eller varför inte bara garnera med.

Röda vinbär innehåller pektin, antioxidanter och kalium. Och kalium är bra för hjärtat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *