Okategoriserade

Rabarber

Det går att göra mycket

Har du rabarber i din trädgård och vet inte hur du gör eller vad du gör med den ?! Försök att skörda dina rabarber lite då och då så dom inte blir för stora / tjocka. Då blir dom lätt träiga i smaken. Ju smalare dom är ju godare är dom. Ja, du ska inte ta dom när dom kanske är 2 cm långa då förstås.

När du tar dina rabarber så försök att ta dom så långt ner som möjligt. Låter du en bit vara kvar så ruttnar den ganska lätt. Om du tar dina rabarber tidigt och dom är smala och späda behöver du oftast inte skala dom. I skalet sitter en massa fina färgämnen och låter du skalet sitta kvar så blir det du gör rött och fint.

Sen kan du göra en massa saker med din rabarber. Det vanligaste är väl att man gör olika slags rabarberkakor eller pajer. Men du kan också pickla dom, göra rabarberpure till drinkar, göra snaps eller använda dom i sallad om du hyvlar dom fint med en osthyvel. Det finns många fler alternativ att använda dom med. Det gäller bara att ha lite fantasi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *