Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Plocka av alla bär

Krusbär

Krusbär finns på buskar och kommer ifrån Västasien från början. Krusbär innehåller mycket c-vitaminer men också a.vitaminer, kalium och magnesium. Dom ska också sänka blodtrycket. Har man krusbär i sin trädgård så mognar dom i mitten av juli.

Om du inte vet vad du ska göra med dina krusbär eller inte har tid just när du plockat dom kan dom frysas in både hela och mosade utan socker.
Så vad gör man med alla krusbär när dom är plockade ? Nått som jag tycker är gott är krusbärsmarmelad som du kan använda i bakverk och tårtor senare eller till ost. Och du kan använda både gröna och röda krusbär. Och det är mycket enkelt att göra :
Till 1 kg krusbär behövs det 1 kg syltsocker.
Noppa krusbären med en kniv så du får bort den lilla torra biten och skaftet där krusbäret satt fast.
Koka krusbären i ca 3 – 5 minuter.
Antingen mosar du krusbären lite lätt med en slev eller så kör du med en mixer lite slarvigt i kastrullen. Lite bitar av krusbären är bara gott.
Häll i sockret och låt koka i ungefär 10 minuter.
Skumma av det kokade och häll i rena burkar eller plastburkar.
jag brukar lägga i mindre plastburkar och frysa in, Om man inte vet att man ska använda en del på en gång.

Lämna ett svar